Verslag en foto’s nieuwjaarsconcert, 13 januari 2024

Verslag en foto’s nieuwjaarsconcert, 13 januari 2024

In een prachtig bezet MFC It Joo te Oudega SWF heeft fanfare Eendracht Maakt Macht samen met pop- en musicalkoor Drylts het jaar 2024 ingeluid met een mooie muzikale avond. Het programma was een afwisseling tussen de fanfare en het koor. 

Presentator Mark Haitsma nam ons mee in de muzikale reis met vele meesterwerken. Van een mooie openingsfanfare naar een ‘oud’ koraal Eternal Father Strong to Save. Daarna was het de beurt aan het duo Jannie Groenveld en Jouke Wijnja. Oude herinneringen werden opgehaald, ze speelden een prachtig werk genaamd A Playfull Interlude speciaal geschreven door Meine Verbeek. 

EMM sloot haar eerste blokje af met een prachtige medley rondom de musical Les Misérables. Daarna was het de beurt aan het popkoor. Met ‘why we sing’ werd duidelijk hoe mooi het is om samen te zingen en wat de liefde voor de muziek betekent. Het mooie ‘Can You Feel the Love Tonight’ werd vervolgens uit volle borst gezongen. We sloten voor de pauze gezamenlijk af met ‘The Rose’ van Bette Midler. 

Na de pauze vervolgde het koor haar programma. Het publiek werd verwend met een mooie canon, een musicalbewerking uit ‘de tweeling’ door Jan Blanksma en nog een tweetal nummers. EMM vervolgde haar programma met de klassieker de ‘Radetzky Mars’. Een mooi stuk filmmuziek mag zo’n avond ook niet ontbreken, met ‘The Prince of Egypt’ kon EMM haar publiek verwennen met warme klanken en mooie melodieën. Met het pareltje ‘Chicken Run’ en het mysterieuze Baobab sloten we het programma af. 

De leukste, knapste en gezelligste sectie van EMM en het koor speelden en zongen samen nog het prachtige ‘You Raise Me Up’ in een arrangement van Jaap Musschenga. Samen sloten we de avond af met het spelen van Happy New Year. Een heerlijke avond!  

Bekijk alle foto’s van het concert hier

Foto’s door: Ronald de Jong
Verslag: F & M Dijkstra

webmaster

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©