Studieweekend met een gouden randje

Studieweekend met een gouden randje

Vanaf afgelopen donderdagavond stond alles in het teken van muziek voor alle leden. Na onze reguliere repetitieavond was het tijd voor ons studieweekend. Vertrouwd in MFC ‘it Joo’, onze vaste repetitieruimte.

Op vrijdagavond begon onze tweede repetitie van die week. Op de (digitale) stander staat Mantra. Een werk van Thomas Doss. Geen onbekende van ons aangezien deze componist ook ‘Elementum’ heeft gecomponeerd voor EMM. Het werk vraagt veel van iedere sectie binnen het orkest qua techniek en samenspel. Het is het verplichte werk voor de eerste divisie van de Open Nederlands Fanfare Kampioenschappen (ONFK) te Drachten. Dit vindt plaats op 6 april 2024.

Na de repetitie was het tijd voor vertier. De activiteitencommissie had het nodige ‘droogvoer’ geregeld en een heel leuk, interactief spel. In diverse groepen werd er ‘Hitster’ gespeeld. Er worden fragmenten muziek afgespeeld en in duo’s kan er kaarten worden verzameld met de jaartallen wanneer deze hit gelanceerd werd. Een beroep op geheugen en muziekkennis dus! Met hilariteit als gevolg door het vele meezingen. Vooral tijdens de ronde ‘Guilty Pleasures’. 

Iedereen vroeg naar bed want zaterdag beloofde een intensieve dag te worden. Onze eigen dirigent Jaap Musschenga stond de bok af aan Anne van den Berg. Onder zijn leiding hebben we veel gespeeld en geleerd. Zijn oog voor detail zette ons op scherp met resultaat. Na een heerlijke lunch zijn we in twee groepen verdeeld en hebben we groepsrepetitie onder leiding van Jaap en Anne gehad. 

Toen werd het tijd voor een kop koffie en om ons te verkleden in ons concert-tenue. Het Femuza Festival vond afgelopen zaterdag plaats in MFC de Mande te Nijland. Voor ons een mooie afsluiter van een leuk maar intensief studieweekend. Rond 17:00 uur mochten we plaatsnemen. De presentatie werd ditmaal gedaan door onze eigen Gerbrig. 

We speelden het gedragen ‘Eternal Father, strong to save’ in een arrangement van Jacob de Haan. Toen werd het tijd voor ‘Mantra’. Hoewel bij iedereen de afgelopen dagen voelbaar waren konden we terugkijken op een mooie en verzorgde uitvoering. Het was de eerste keer dat we het werk hebben uitgevoerd voor het publiek. We sloten ons concert af met ‘Chicken Run’ waarbij de ontlading van het vorige werk werd vertolkt in alle Kazoo’s bij de leden tijdens deze vrolijke afsluiter. 

Onze uitvoering leverde de dagwinst op daarmee hebben we een beker, geldbedrag en deelname aan het galaconcert van Femuza in Theater Sneek op vrijdagavond 7 juni gewonnen! 

Een prachtige bekroning en afsluiter van een gezellig weekend muziek maken. Op naar de ONFK!

Geschreven door Johan Oenema
Foto: Femuza – Sjoerd de Vries

webmaster

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©