Paulus de Jong nieuwe dirigent van Eendracht Maakt Macht Oudega (SWF)

Paulus de Jong nieuwe dirigent van Eendracht Maakt Macht Oudega (SWF)

De Kollumer Paulus de Jong wordt per 1 januari 2018 de nieuwe dirigent van Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudega (SWF). Hij volgt interim-dirigent Sijtze van der Hoek op, die tijdelijk de muzikale leiding over de Oudegaaster fanfare heeft na het vertrek van Piet Groeneveld. 
Paulus de Jong is een talentvolle en succesvolle dirigent. Hij leidde Looft den Heer Beetgumermolen en Blaast de Bazuin Oude- en Nieuwe Bildtdijk naar titels op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen en Tida Kira Munnekezijl/Lauwerzijl naar een titel tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Op zijn erelijst staan ook nog Eurobrass, de Vlaamse Open Brassband Kampioenschappen en de Deutsche Brassband Meisterschaften.
Als muzikant begon Paulus de Jong op 9-jarige leeftijd met bugel spelen bij Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum. Toen hij 16 jaar was, stapte hij over naar Brassband De Bazuin uit Oentsjerk. Hiermee won hij in 2007 als solist de solistenprijs bij Eurobrass. Paulus studeerde bugel en althoorn bij Auke van der Merk en Frank Brouns aan het conservatorium te Groningen. Na deze studie in 2004 cum laude te hebben afgesloten, volgde hij nog de studie HaFaBra-directie bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude.
In 2008 is hij gestopt met musiceren als lid binnen een orkest om zich op zijn carrière als zelfstandig koperdocent en dirigent te richten.. Op dit moment dirigeert De Jong Blaast de Bazuin Oude en Nieuwe Bildtdijk, Concordia IJlst, Euphonia Ternaard en De Bazuin Lutjegast.
Fanfare Eendracht Maakt Macht kijkt uit naar de samenwerking met de veelzijdige Paulus de Jong en hoopt de komende jaren vele muzikale hoogtepunten onder zijn leiding te beleven.

webmaster

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©