Femke Galama wint De Klank fan Fryslân

Femke Galama wint De Klank fan Fryslân

DRACHTEN – Femke Galama is gisteren met 92 punten winnaar geworden van De Klank fan Fryslân. De muzikante uit Tjerkwerd won eerder dit jaar het 47ste solistenconcours van Femuza in de Stadslaankerk in IJlst.

Het provinciale solistenconcours voor blazers en ensembles trok zaterdag maar liefst 67 deelnemers naar De Lawei in Drachten. Femke speelde op altsaxofoon het stuk Fantaisie van Jules Demersseman. De muzikante van Eensgezindheid Tjerkwerd en EMM Oudega bleef hiermee in de net boven Marlinde Wenselaar en Gerbrich Greidanus in de eerste divisie. De juryleden Luuk Tuinstra en Jan Vermaning beloonden die optredens met respectievelijk 91 en 90 punten.

In de vijfde divisie pakte Akkelien Feenstra van Excelsior Ferwert op cornet het zilver met 82 punten. Marleen Antoinette Krol van Blaast de Bazuin Nij Altoenea kroonde zich tot kampioen van de vijf instrumentalisten in de jeugddivisie.

De divisiewinnaars mogen deelnemen aan het Nationaal Kampioenschap voor solisten op 7 oktober 2017 in Theater Zuilen in Utrecht. De volgende editie van De Slach fan Fryslân is op zaterdag 26 mei 2018.

Bron: http://www.sneekernieuwsblad.nl/nieuws/51719/femke-galama-wint-de-klank-fan-fryslan/

webmaster

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©