EMM landskampioen ONFK 2022

EMM landskampioen ONFK 2022

Afgelopen weekend werd het Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap georganiseerd in de Lawei te Drachten. Binnen 5 divisies werd er door vele orkesten gestreden voor de titel. De opzet van deze editie was anders dan andere jaren. Zo werd het klassement niet volledig bekend gemaakt en werd er geen puntenaantal gedeeld. Waar vroeger de jury ‘geblindeerd’ jureerde en bij elkaar op één plek zat, zaten alle juryleden nu apart van elkaar en werd er ‘open’ gejureerd.

Ook werd de Festival divisie toegevoegd. Hierin vond geen klassering plaats en werd een podium geboden aan orkesten die in aanloop naar het WMC 2022 een uitvoering wilden verzorgen.

Na de loting mocht EMM als eerste het verplichte werk ‘LEI’ van Rob Goorhuis ten gehore brengen aan het aanwezige publiek en de jury. De voorbereiding hiertoe was, mede door de maatregelen en aanstellen van onze nieuwe dirigent, ook anders dan andere jaren. Onder de leiding van Klaas van der Woude (dirigent ad-interim) werden de eerste repetities hard gewerkt om zoveel mogelijk het stuk in de ‘grondverf’ te zetten.

Onze nieuwe dirigent Jaap Musschenga nam het stokje over begin Maart. Onze repetities werden aangevuld met sectierepetities en een zeer gezellig maar zeker nuttig studieweekend. In een korte tijd werkten we toe naar de try-out concerten.

Na het inspelen betraden we het podium. Voor alle leden weer speciaal maar ook zeker voor nieuwe- en jeugdleden die dit grote evenement eindelijk konden ervaren. We stapten na de uitvoering voldaan van het podium. Het was weer fijn en genieten om samen te musiceren op dit podium.

Nu was het wachten en konden we genieten van de uitvoering van de andere drie orkesten in de eerste divisie. Na de uitvoeringen binnen de Festival Divisie was het dan tijd voor de uitslag!

Het verlossende woord; Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudega-SWF is landskampioen 2022! Een groot feest op de tribunes. Een fantastisch moment en een mooie waardering voor onze uitvoering, dirigent Jaap Musschenga en alle leden van EMM. Na de uitslag werd het feest voortgezet in de Lawei en konden we nagenieten!

Loting eerste divisie was als volgt:

1. Eendracht Maakt Macht – Oudega (swf)
2. CMV De Bazuin Winsum
3. Concordia Middelstum
4. Concordia Meterik

Uitslag eerste divisie

1. Eendracht Maakt Macht – Oudega (swf)
2. Muziekvereniging Concordia Meterik

Bekijk alle foto’s op: https://warbercommunicatie.pixieset.com/

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©