Foto’s Najaarsconcert 5/11/2022

Foto’s Najaarsconcert 5/11/2022

Gisteravond was het zover. Het najaarsconcert in samenwerking met sopraan Fardau van der Woude en Jeugdorkest de Notenkrakers.

In de ochtend werd de zaal gereed gemaakt voor het concert. Vele paraplu’s werden opgehangen als decoratie in de lucht en het podium werd aangekleed in najaarssferen. Disco Silver verzorgde weer het licht en geluid.

Klik hier voor alle foto’s op hoge kwaliteit
Foto’s gemaakt door Martine Sikma

Presentator Hiele Walinga

Iets na 20:00 uur. Ons programma begint met het indrukwekkende ‘A farewell to Arms’ van Harrie Janssen. Hierna speelden we het ingetogen ‘Ave Maria’ van Simon van Hoecke. Presentator van de avond was onze eigen Hiele Walinga. Moeiteloos navigeerde hij het aanwezig publiek door het programma met een flinke dosis humor en woorden op rijm.

Première ‘Oan ‘e Brek’ van Meine Verbeek

Meine Verbeek schreef ‘Oan ‘e Brek’ speciaal voor EMM. Van en over Oudega. Hij vertaalde hierin zijn jeugdherinneringen. Verweven door het stuk in diverse delen en passages werd zo een muzikaal beeld geschetst. Voor het eerst werd dit werk uitgevoerd!

We vervolgden ons programma met ‘Adventures of the Beaumé’ wederom van Harrie Janssen. Na deze ‘quick march’ werd het tijd om onze sopraan soliste te ontvangen op het podium. Onder luid applaus betrad Fardau van der Woude het podium om vervolgens het ‘O Mio Babbino Caro’ van Puccini ontroerend te vertolken.

Het werk ‘I shall love but thee’ werd hierna uitgevoerd waarbij Yvonne Galama en Fardau van der Woude samensmolten in een duet van trompetklanken en zang. Hierna was het tijd voor een korte pauze.

Jeugdorkest de Notenkrakers

Onze jeugdige talenten mochten het spits afbijten na de pauze. Met de ‘Marches van John Williams’ namen ze iedereen mee langs bekende film muziek. Onder andere ‘Indiana Jones’ en ‘Star Wars’ kwam aan bod. Hierna speelden ze Ca’the Yowes samen met soliste Fardau van der Woude.

Toen werd het tijd voor het meer uptempo ‘Punch & Judy’, een engelse vertaling van ‘Jan Klaassen en Katrijn’. Een muzikale poppenkast dus! In dit arrangement speelden ze niet alleen op hun instrument maar lieten ze ook van zich horen op de ‘Kazoo’.

Tot slot speelde het jeugdorkest de prachtige muziek van ‘Belle en het Beest’ oftwel ‘Beauty and the Beast’. Hierna vond een korte wissel plaats zodat EMM het laatste deel van het programma ten gehore kon brengen.

Een vlotte start met de bekende ‘Tommy Ouverture’ van Peter Townsend. Direct hierna een stuk met groot contrast. Het prachtige gedragen ‘Evening Rise’ van Patrick Millstone.

Hierna was het tijd voor ‘El Torico de la Quérda’ van Luis Serrano. Een muzikale vertolking van de spaanse stierengevechten. Met veel passie en beleving werd de muzikale stier getemd en was het moment daar om het breekbare ‘Ave Maria’ van Caccini samen met Fardau ten gehore te brengen.

Onze afsluiter was een compilatie van de bekende Britse groep Queen. Het stuk ‘Queen on the Air’ in een arrangement van Dominique Vanhaegenbergh nam het publiek mee langs alle bekende hits.

Wij, maar ook het publiek had genoten. Het was een fijn weerzien voor iedereen. Met de toegift ‘It’s oh so Quiet’ van Bjork in een arrangement van Thijs Oud zorgde Fardau er samen met ons voor dat het publiek op een mooie uitsmijter getrakteerd werd.

We willen u hartelijk danken voor uw bezoek!

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©