De Hel van ’63

De Hel van ’63

Op donderdagavond 24 maart 2016 vindt in de gehoorzaal van de Rinkelbom te Heerenveen de première plaats van ‘de Hel van ‘63’: een nieuw concertino voor euphonium en fanfareorkest, gecomponeerd door Hendrik de Boer. De compositie is speciaal geschreven voor euphoniumsolist Robbert Vos, die deze avond, begeleid door Christelijke Muziekvereniging ‘Eendracht Maakt Macht’ Oudega (SWF) onder leiding van Piet Groeneveld, de solopartij voor zijn rekening neemt.

Zoals de titel al doet vermoeden is ‘de Hel van ‘63’ gebaseerd op de 12e Elfstedentocht, die van 1963. Solist en orkest nemen de luisteraar mee op een barre tocht langs bevroren sneeuwlandschappen en verraderlijke ijsvlakten, voortgestuwd dan wel tegengewerkt door een ijzige noordoostenwind. Door gebruik te maken van een aantal verrassende audiovisuele aspecten wordt de compositie een enerverende muzikale herbeleving van de zwaarste Elfstedentocht ooit.

Om de première van ‘de Hel van ‘63’ zijn een aantal passende composities heen geprogrammeerd, welke samen een aaneengesloten concert vormen van ongeveer anderhalf uur. Naast Robbert Vos, Hendrik de Boer en ‘Eendracht Maakt Macht’ verleent ook componist, klankkunstenaar en bioloog Sytze Pruiksma zijn medewerking aan deze avond. Hij neemt de luisteraar op een verrassend muzikale wijze mee op reis door het Friese weidelandschap en laat hen kennis laten maken met de verbluffende schoonheid hiervan.

De diversiteit van de composities en audiovisuele aspecten resulteert in een concert vol kijk-, en luisterplezier. Het concert is dan ook van start tot finish boeiend voor jong en oud!2016hEL

http://www.hendrikdeboermusic.com/de-hel-van-63

webmaster

Reacties zijn gesloten.
Margareth Webby ©