Christelijke Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM) werd opgericht in 1898 en is een toonaangevende fanfare in Fryslân met een ambitieuze agenda.

Tickets nu verkrijgbaar:

Ter gelegenheid van het 125 jarig jubileum heeft EMM een compositieopdracht laten schrijven door de Oostenrijkse componist Thomas Doss. Het werk beleeft deze avond z’n première, heeft de naam ‘Elementum’ gekregen en is geschreven voor orkesten die uitkomen in de 1e divisie fanfare.

ELEMENTUM

‘Elementum’ bestaat uit 4 delen, de 4 elementen: 

WATER
de levenscirkel (de Oudegaaster Brekken en de Friese meren rondom het dorp Oudega-SWF)

LUCHT
en geluid van leven (de stroom van dingen in het leven)

VUUR
en passie (de passie voor muziek)

AARDE
Generaties, voedingsbodem van ons bestaan (125 jaar geworteld in de geschiedenis – opgroeien met muziek)


 
Met deze 4 elementen neemt EMM u mee in het 125-jarig bestaan van deze bloeiende fanfare die momenteel ongeveer 45 leden heeft en onder leiding staat van dirigent Jaap Musschenga. 

Met René van Kooten als solist maakt EMM, aangevuld met een combo, er een prachtige afwisselende avond van. René van Kooten is een musicalacteur en zanger en heeft sinds 1998 in veel grote musicalproducties gespeeld, zoals Les Miserables, Grease, Evita en in 2013 speelde hij Jezus in The Passion. Voor 2023 en 2024 heeft hij wederom twee hoofdrollen in de wacht gesleept in Les Miserables en Mamma Mia. Momenteel toert hij langs de Nederlandse theaters met de voorstelling “Op zoek naar René” waarin hij al zijn verschillende talenten op het podium laat zien.